Asterisk CDR export CSV -> MySQL

В цій нотатці розглядається ЛИШЕ швидкий ІМПОРТ/ЕКСПОРТ даних записів CDR Asterisk з типової інсталяції (CSV) в MySQL (MariaDB).

Вважаємо, що використовуємо базу даних DB=asterisk та таблицю TABLER=cdr, які ДО даного етапу вже створені.

Краще виконувати імпорт з консолі (CLI), а не наприклад phpMyAdmin через те, що може вийти ліміт на пам’ять чи ЧАС виконання PHP-скрипта (особливо, якщо Master.csv записів CDR Asterisk доволі великий).

Заходимо на консоль сервера (через SSH чи локально), потім заходимо на консоль MySQL/MariaDB на зразок: mysql asterisk і вставляємо:

LOAD DATA LOCAL INFILE '/var/log/asterisk/cdr-csv/Master.csv'
INTO TABLE asterisk.cdr
FIELDS TERMINATED BY ',' ENCLOSED BY '"'
LINES TERMINATED BY '\n'
( accountcode, src,dst, dcontext, clid, channel, dstchannel, lastapp, lastdata, start, answer, end, duration, billsec, disposition, amaflags, uniqueid, userfield );

В даному прикладі експорт/імпорт відбувається з типового CSV-файлу CDR Asterisk (/var/log/asterisk/cdr-csv/Master.csv) в MySQL/MariaDB базу даних asterisk в таблицю cdr. Якщо у вас нетипова інсталяція — просто виправте відповідні назви/шляхи!

Опубліковано у Asterisk, Linux, MySQL / MariaDB, Tips&Tricks, Бази даних (DB), Всяка-всячина, за хвилинку, Нотатки на колінці. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *